Last van hangende oogleden?

Overtollige huid op de oogleden kan zorgen voor een vermoeide en verouderde uitstraling. Door compensatie van de voorhoofdsspieren kun je ook hoofdpijn ervaren en ontstaan er sneller rimpels op het voorhoofd.

Een bovenooglidcorrectie biedt een oplossing om jouw uitstraling te verjongen en geeft jou weer een blik die écht weerspiegelt hoe je je voelt.

Prijs

Totaal
495,-

Behandeltijd

45 - 60
minuten

Controle na

7 - 9
dagen

Effect

± 15
jaar

Wat is een boven
ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie worden hangende oogleden gecorrigeerd door het verwijderen van overtollige huid, waarbij soms ook overtollige vet wordt weggenomen. Dit geeft een frisse en jonge uitstraling, vermindert rimpelvorming op het voorhoofd en voorkomt hoofdpijn.

De ingreep duurt maximaal 60 minuten en wordt onder lokale verdoving uitgevoerd, waardoor je pijnloos behandeld kan worden.

Hoe werkt een ooglidcorrectie?

1. Aftekenen van de huid

De arts tekent nauwkeurig af waar de snedes gemaakt zullen worden. Dit is belangrijk voor de precisie van de procedure, de veiligheid en om een mooi resultaat te behalen.

2. Plaatselijke verdoving

Een verdovingsmiddel wordt geïnjecteerd in het afgetekende gebied, zodat het geheel kan verdoven. Dit zorgt ervoor dat je geen pijn voelt tijdens de ingreep.

3. Overtollige huid verwijderen

De afgetekende overtollige huid wordt zorgvuldig weggesneden. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook wat vetweefsel te ver-wijderen, afhankelijk de mogelijkheden en van jouw behoeften.

4. Hechtingen plaatsen in oogplooi

De snede wordt gesloten met een hechttechniek die in de natuurlijke vouw van het ooglid wordt gezet, zodat het litteken zo min mogelijk zichtbaar is.

5. Herstellen en genieten van een frisse uitstraling

Na herstel zal je een verfrissende verandering in de spiegel zien. Je ogen stralen weer, je blik is helder en je uitstraling is jeugdiger. Het is niet alleen een verandering in je uiterlijk, maar ook een boost voor hoe je je voelt.

Herstel en resultaat van een ooglidcorrectie

7 dagen na de ingreep worden de pleisters en hechtingen verwijderd. Je krijgt van ons een speciale littekencrème mee die je vervolgens voor 2 maanden dient te gebruiken. Zo kan het litteken zo goed mogelijk herstellen. 2 weken na de ingreep mag je weer intensieve activiteiten hervatten.

Na het corrigeren van de overtollige huid zul je weer een open en uitgeruste blik hebben. Je bovenoogleden zijn weer gelift. Hierdoor zullen je voorhoofdspieren niet meer corrigeren voor de overtollige huid, waardoor rimpelvorming wordt verminderd. Doordat je weer ontspannen kunt kijken, kunnen hoofdpijn klachten ook verwijderen.

Voor en na resultaten

Nazorg van de ooglidcorrectie

  • Wij adviseren je direct na de operatie niet zelf te rijden.

  • De eerste twee weken dien je zware lichamelijke inspanning zoals zwaar sporten te vermijden.

  • Werken mag na 3 dagen hervat worden indien nodig, mits ht om lichte werkzaamheden gaat in een schone en droge omgeving.

  • De eerste 3 dagen na de ingreep is het belangrijk om ieder uur minstens 5 minuten de oogleden te koelen. Je krijgt hiervoor een speciale koelbril mee.

  • Nadat de hechtingen zijn verwijderd, dien je tot 3 maanden iedere dag de littekencrème aan te brengen. Deze krijg je van ons mee. Bescherming tegen UV-straling met SPF is ook belangrijk.

Waarom DoctorFace?

Er zijn al meer dan 5.000 behandelingen door ons uitgevoerd.

Goed opgeleide specialisten die up to date zijn van de nieuwste technieken.

Makkelijk bereikbaar in Lelystad waarbij we altijd paraat staan voor jou.

Kom langs bij DoctorFace

Benieuwd of een ooglidcorrectie een geschikte oplossing is voor jou? Kom langs voor een vrijblijvend consult.

Hoe werkt dat?

1
Vrijblijvend consult
2
Behandeling
3
Aftercare
Gratis consult boeken

Vraag stellen per telefoon of mail:
via 085 06 07 271
of info@doctorface.nl

085 06 07 271

Afspraak maken voor vrijblijvend intakegesprek.

Afspraak inplannen

Brochure downloaden.

Downloaden

Meest gestelde vragen over de ingreep

Lees hieronder onze meest gestelde vragen

Zijn de resultaten van een bovenooglidcorrectie permanent?
Wat zijn de risico's van een bovenooglidcorrectie?
Kan ik na een bovenooglidcorrectie direct weer aan het werk?
Doet een bovenooglidcorrectie pijn?
Kan ik goed zien direct na een bovenooglidcorrectie?
Wat is belangrijk na een bovenooglidcorrectie?

De behandeling

Voor de behandeling markeren we eerst welk deel moet worden weggesneden. Daarna krijg je een plaatselijke verdoving, zodat de ingreep pijnloos verloopt. Vervolgens snijden we de gemarkeerde strook huid weg. Als er te veel vet is, wordt dit eveneens weggenomen.

Na het wegsnijden worden de kleine bloedvaatjes dichtgebrand en de snede gehecht.

Direct na de ingreep koelen we de omgeving van het oog, om zwelling zoveel mogelijk te beperken.

Hoe verloopt het herstel?

Na de ingreep mag je niet zelf autorijden, dus neem iemand mee die je thuis kan brengen. De eerste dagen zijn je ogen gezwollen. Goed en regelmatig koelen helpt hier tegen. Na een week kunnen de hechtingen verwijderd worden en ben je meestal weer toonbaar. Het litteken is dan nog wel rood: dit trekt met enkele maanden al helemaal weg.

Vooral de eerste week is het belangrijk om het wat rustig aan te doen. We adviseren om activiteiten die druk geven in het gezicht te vermijden, zoals intensief sporten en zware dingen tillen.

Maak hieronder een afspraak voor een vrijblijvend consult